Organiseert u een niet-commercieel evenement en bent u op zoek naar EHBO-ers? Onze vereniging heeft gediplomeerde, vrijwillige EHBO-ers die bij uw evenement ingezet kunnen worden. Wij zetten ons al jaren in om evenementen in Wognum en Nibbixwoud veilig te laten verlopen.

Veldnorm Evenementenzorg

Sinds 2022 is de Veldnorm Evenementenzorg van kracht. Dit om verwarring te voorkomen wat een eerstehulpverlener is en wat een eerstehulpverlener mag doen. Een verkorte versie van de norm kunt u hier vinden. Onze eerstehulpverleners zijn inzetbaar op het zorgniveau Basis Eerste Hulp. De volledige versie van de norm kunt u lezen op de website Veldnorm Evenementenzorg.

Aanmelden evenement

Organiseert uw organisatie een evenement waarbij EHBO-hulpverlening is gewenst? Vul dan het aanmeldformulier in. Wij verzoeken de aanvraag minimaal 6 weken voor de start van het evenement in te vullen. Na het invullen van het formulier wordt uw aanvraag verwerkt en gaan wij op zoek naar EHBO-ers. Als er voldoende EHBO-ers beschikbaar zijn ontvangt u van ons een bevestiging.

Algemene voorwaarden

- Onze EHBO’ers komen minimaal met twee personen.

- De vrijwilligers worden uitsluitend ingezet voor het verlenen van eerste hulp en vervoeren geen slachtoffers naar een huisartsenpost of ziekenhuis.

- Kosteloze catering voor de EHBO’ers wordt verzorgd door de organisatie van het evenement.

- Wij onderschrijven de Veldnorm Evenementenzorg en verzorgen uitsluitend het zorgnivo Basis Eerste Hulp, zie paragraaf 4.1.1 van de veldnorm. De competenties zijn te vinden onder paragraaf 8.1. Zie verder hierboven onder Veldnorm Evenementenzorg.

- Voor de aanwezigheid van een zorgpost zijn er twee mogelijkheden:

1. Als het evenement klein ingeschaald wordt is een EHBO-ruimte nodig die voldoet aan paragraaf 8.5.1 van de veldnorm. Bijvoorbeeld een fysioruimte, een kleedkamer of andere ruimte met voldoende beschutting en privacy voor de behandeling van de zorgvragers. De ruimte is schoon en goed verlicht, is herkenbaar als EHBO-ruimte en er is bij voorkeur stromend water beschikbaar. Er dienen 2 stoelen of zitplaatsen aanwezig te zijn. De ruimte is niet te dicht bij een geluidsinstallatie zodat er duidelijk gecommuniceerd kan worden.

2. Als het evenement groter ingeschaald wordt is er een EHBO-post nodig volgens paragraaf 8.5.2 van de Veldnorm Evenementenzorg. Deze ruimte heeft een minimale oppervlakte van 3 bij 3 meter en een stevige gelijkvloerse ondergrond, heeft voldoende privacy en beschutting om zorgvragers te behandelen, is schoon en goed geventileerd en kan mogelijk worden verwarmd of gekoeld, is voldoende verlicht en beschikt een aansluiting op het elektriciteitsnet. Zuiver drinkwater is aanwezig. De ruimte is niet te dicht bij een geluidsinstallatie zodat er duidelijk gecommuniceerd kan worden.

Er zijn toiletten aanwezig in de buurt van de zorgpost die ook voor rolstoel afhankelijke zorgvragers bereikbaar zijn. Er is stromend water aanwezig om handen te wassen, zorgvrager te koelen/spoelen bij letsel (bijvoorbeeld een douche).

Er zijn tenminste 4 stoelen/zitplaatsen aanwezig.

Mocht een dergelijke ruimte niet voorhanden zijn, dan heeft onze vereniging een mobiele EHBO-post die voldoet aan de minimale eisen van de Veldnorm Evenementenzorg. Er moet dan wel een beschutte ruimte van 3 bij 3 meter aanwezig zijn om onze EHBO-post/ruimte op de zetten. Voor de mobiele EHBO-post vragen wij een tarief van 35 Euro per dag. De mobiele post is nog niet compleet maar onder constructie. Samen komen wij er wel uit.

Tarieven

Onze EHBO’ers worden ingezet voor 10 Euro per persoon/per uur en staan met minimaal 2 personen. Dit bedrag is inclusief materiaal met uitzondering van de AED-pads; mochten deze worden gebruikt dan verrekenen wij de kosten hiervan later.

Als u niet beschikt over een EHBO-ruimte of -post dan kunt u een mobiele EHBO-post van de vereniging huren. Hiervoor brengen wij een bedrag van 35 Euro per dag in rekening.

Betaling van de kosten dient binnen 14 dagen na ontvangst van de rekening te zijn voldaan.

Wednesday the 19th.