Tijdens de jaarvergadering van de EHBO Vereniging Wognum-Nibbixwoud werd onze LOTUS Siem Kok in het zonnetje gezet. Een LOTUS is een persoon die allerhande ongevallen en ziektes kan uitbeelden en schminken zodat de eerstehulpverleners waarheidsgetrouw kunnen oefenen. Wij hebben al van alles voorbij zien komen, van brandwonden, ziektes, verslikkingen, bewusteloosheid tot gebroken ledematen en messteken aan toe. Hij doet dat bij beginnerscursussen, competentietoetsen, examens en regionale oefenavonden. Ook bij evenementen in de omgeving is Siem actief op de EHBO post. Siem is bovendien al 25 jaar in het bezit van een EHBO diploma en daarom kreeg hij van Mark Waterman van de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO de zilveren Tilanusspeld uitgereikt. Als vereniging zijn wij heel trots op hem!

 

FACE: Vraag de persoon om te lachen of de tanden te laten zien. Let op of de mond scheef staat en een mondhoek naar beneden hangt.
ARM: Vraag aan de persoon om beide armen tegelijkertijd horizontaal naar voren te strekken en de binnenzijde van de handen naar boven te draaien.Let op of een arm wegzakt of rondzwalkt.
SPEECH: Vraag aan de persoon of aan de familieleden of er veranderingen zijn in het spreken (onduidelijk spreken of niet meer uit de woorden kunnen komen).
TIME: Stel vast hoe laat de klachten bij de persoon zijn begonnen. Dit is van belang voor de behandeling. Bel direct huisarts of 112.

 

Wednesday the 19th.